La fel ca si oamenii, masinile unelte, chillerele, motoarele electrice, sistemele de racire, etc. trebuie sa functioneze intr-un mediu curat, care sa nu fie daunator: sunt peste tot lubrifianti, lichide de taiere, uleiuri, murdarie si praf.

Protectie-cu-material-filtrant-chillere-compresoare-schimbatoare-caldura-velum-air1

Suna extrem? Ei bine, chiar este. In urma numeroaselor vizite prin fabricile din Romania, am constatat ca foarte multi nu isi pun aceasta problema. Daca nu sunt intretinute corespunzator, mai devreme sau mai tarziu, CNC-urile si orice alte masinarii o sa se defecteze.

Cei care lucreaza cu masinile de productie, stiu ca partile interne ale CNC-urilor, comenzile electronice si servomotoarele, sunt primele care se pot defecta. Cele doua lucruri care contribuie cel mai mult, sunt caldura si contaminarea cu tot felul de impuritati (vapori ulei, praf, etc).

Velum_protectie-cu-material-filtrant-panouri-electrice-masini-unelte-cnc

Incalzirea puternica provoaca un dezastru controlerelor, dispozitivelor de actionare, surselor de alimentare, monitoarelor, PLC-urilor etc.

Umiditatea ridicata cauzata de fluidele de taiere si lubrifiere, de asemenea, dauneaza circuitelor si le face sa esueze.

Fiecare cabinet electric de pe o masina CNC trebuie sa fie curat in interior, sa nu patrunda praf si ulei pentru a se evita temperaturile ridicate dar si alte probleme.

protectie-panou-cabinet-electric-de-praf-ulei-velum

Inclusiv motoarele au se suferit daca nu sunt protejate cum trebuie.

protectie-motor-electric-de-praf-ulei-velum-motor

Solutii pentru o durata de functionare mai mare a masinilor

Intretinerea preventiva joaca un rol imens in mentinerea masinilor tale, pentru ca masina sa functioneze mai mult si mai eficient. Dar ca sa reduci din cheltuielile cu firmele de mentenanta, iti propunem cea mai simpla si cea mai cautata varianta pentru protejarea echipamentelor de praf si ulei.

Materialele filtrante de la VELUM

Filtrele de protectie Velum au fost proiectate pentru a proteja echipamentele electronice si instalatiile industriale de productie, compresoarele si motoarele electrice de ceata de ulei si praf.

Aceste se prind foarte simplu de carcasa cu ajutorul magnetilor, iar dupa terminarea materialului filtrant, se cumpara doar rezerva.

Filtrul de protectie Velum a fost proiectat si realizat pentru a proteja masinile electrice si electronice de praf si ceata uleioasa din fabricile industriale. Vezi pagina de prezentare

Filtrul de protectie Velum Air a fost proiectat si realizat pentru a proteja de praf si ceata ulei chillerele, compresoarele si schimbatoarele de caldura din fabricile industriale. Vezi pagina de prezentare

Filtrul de protectie Velum Motor a fost proiectat si realizat pentru a proteja motoarele electrice de praf si ceata uleioasa din fabricile industriale. Vezi pagina de prezentare

Vrei informatii suplimentare despre aceste produse sau o oferta de pret?

Colega noastra Laura Fudulache te poate ajuta. Trimite-i un email pe laura.fudulache [at] brindustry.ro