Reziduurile de ulei rezultate in urma activitatilor de productie automatizate iti dau batai de cap? Cauti solutia cea mai eficienta pentru filtrarea uleiului rezidual si impiedicarea deversarii lui in sistemul de canalizare, sau vrei sa eviti deteriorarea timpurie a lichidelor de proces? In acest caz, alegerea unor separatoare de ulei adaptate nevoilor tale poate fi solutia.

Ce beneficii obtii daca alegi separatorul de ulei cel mai eficient pentru aplicatia ta?

Alegerea separatorului de ulei cel mai eficient pentru aplicatia ta va duce la o maximizare a procesului de indepartare a uleiului, reducand in acelasi timp costurile initiale si costurile necesare pentru indepartarea uleiului prin alte metode.

De asemenea, o separare eficienta a reziduurilor uleioase de celelalte lichide te poate feri de defectiuni timpurii a unitatii de productie.

Un alt beneficiu pe care il obtii, unul extrem de important, este evitarea deversarii uleiului rezidual in sistemul de canalizare, evitand astfel degradarea mediului inconjurator si eventuale sanctiuni legale.

Dar cum pot sti ce separatoare de ulei sunt cele mai bune pentru mine?

Exista o multime de separatoare de ulei pe piata, fiecare eficient in anumiti parametri. Unele se diferentiaza in functie de capacitatea de filtrare, altele prin modalitatea prin care realizeaza procesul de separare, iar altele prin gradul de vascozitate al uleiului pe care il prezinta drept etalon pentru performantele oferite.

5 intrebari de adresat atunci cand achizitionezi separatoare de ulei

Pentru a alege separatorul de ulei potrivit nevoilor tale, trebuie sa stii, din start, ce sa ceri. In acest caz, iti prezentam o serie de intrebari pe care trebuie sa le adresezi atunci cand te decizi sa iti achizitionezi un sistem de separare a uleiului rezidual potrivit pentru aplicatia ta.

1. De ce capacitate de separare am nevoie?

separatoare de ulei cu banda Brindustry

separatoare de ulei cu banda Brindustry

Capacitatea separatorului de ulei trebuie sa fie aleasa in functie de cantitatea maxima de ulei care trebuie indepartata in cel mai scurt timp posibil din unitatea de productie.

De exemplu, totalul influxului de ulei poate fi de 750 de litri intr-un interval de 24 de ore, ceea ce inseamna aproximativ 31 de litri pe ora. In acest caz, un separator cu o capacitate de separare de 120 litri pe ora poate fi solutia ideala pentru tine.

Dar daca cea mai mare parte a reziduului uleios este rezultatul unei singure proceduri care dureaza 8 ore? In acest caz va trebui ca rata procesului de separare a uleiului sa fie de 3 ori mai mare, mai ales daca se doreste impiedicarea deversarii apei contaminate direct intr-un sistem de canalizare.

De regula, este indicat sa specifici o capacitate dubla fata de cea pe care o anticipezi in conditii normale.

In plus, inainte de a te decide ce solutie este cea mai buna pentru tine, va trebui sa faci o evaluare a capacitatii sistemelor de separare a uleiului disponibile.

2. Ce inseamna evaluarea capacitatii unor separatoare de ulei?

De regula, separatoarele de ulei au o rata de eliminare a reziduului uleios exprimata in litri pe ora. In acest caz, viteza de procesare a reziduurilor uleioase este determinata de gradul de vascozitate al uleiului care trebuie procesat.

Drept urmare, este foarte important sa solicitati producatorului informatii referitoare la vascozitatea exacta a uleiului folosit ca etalon pentru a demonstra viteza de procesare a separatorului de ulei.

3. Va fi apa in uleiul separat?

Toate dispozitivele de separare a uleiului colecteaza si apa odata cu uleiul pe care il separa. Unele separatoare de ulei, precum cele cu actiune prin aspiratie, capteaza mai multa apa decat altele.

Care este neajunsul in acest caz?

Continutul ridicat de apa creste dificultatea procesului de reciclare si contribuie la cresterea costurilor de eliminare a reziduurilor uleioase.

Cum pot remedia problema?

Un concentrator de ulei sau un decantor instalat la orificiul de descarcare a reziduurilor uleioase asigura o separare in plus a uleiului de apa, care poate reduce continutul de apa pana aproape de zero.

4. Ce cantitate de ulei va ramane în rezervor dupa actiunea separatorului de ulei?

Ideal este ca in unitatea de productie sa mai ramana extrem de putin ulei rezidual sau chiar deloc. Un separator profesional va mentine activ procesul de indepartare a reziduurilor uleioase atat timp cat va exista ulei in unitatea de productie.

Cat de eficient ar trebui sa fie un sistem de separare a uleiului?

In functie de rata influxului de ulei si de rata de separare a uleiului, in urma procesului de separare realizat de o solutie profesionala, reziduurile uleioase din apa pot ajunge la mai putin de cateva parti la un milion.

Atunci cand ponderea de ulei rezidual in apa atinge acest nivel, insa consideri ca este necesara o reducere suplimentara a cantitatii de ulei rezidual, poti recurge la o metoda secundara de indepartare, prin utilizarea unei membrane de filtrare.

5. Este la fel de eficient daca utilizez un separator portabil?

separatoare de ulei portabile Brindustry

separatoare de ulei portabile Brindustry

Unitatile portabile de separare a uleiului rezidual au de obicei o capacitate de indepartare mai mica decat separatoarele de ulei stationare. Acesta poate reprezenta un dezavantaj in cazul in care ai nevoie de o putere mare de separare a uleiului.

In unele situatii insa, separatorul de ulei portabil poate reprezenta un plus, indeosebi acolo unde sunt utilizate echipamente mobile sau oriunde exista un numar mai mare de utilaje.

Diversitatea solutiilor de separare a reziduurilor uleioase exstente pe piata reprezinta un mare plus, pentru ca iti ofera sansa de a alege cel mai eficient separator de ulei pentru nevoile tale.

Trebuie insa sa fii foarte atent cand realizezi selectia. Este necesar sa tii cont in primul rand de nevoile tale si de performantele pe care le genereaza separatorul de ulei pe care ti l-ai ales.

Alege o masina de filtrare a uleiului rezidual conforma cu nevoile tale si beneficiile nu vor intarzia sa apara.