Emulsii-de-racire-utilizate-h2o-vacudest

Aplicatie – Emulsii de racire utilizate

Clearcat. Distilare limpede din emulsiile de racire folosite.

Fabricile de prelucrare a metalelor genereaza foarte multi efluenti uleiosi ca urmare a proceselor de fabricatie. Emulsiile de racire adaptate la fiecare aplicatie contin uleiuri, ceruri, grasimi si conservanti, precum si un cocktail de ingrediente pentru a imbunatati proprietatile produsului. Emulsiile utilizate nu pot fi descarcate netratate in sistemul de scurgere, acestea trebuie eliminate cu costuri ridicate.

Tratarea si reconditionarea acestui efluent industrial reduce drastic cheltuielile de eliminare. Evaporatoarele noastre cu vid VACUDEST, care evolueaza, reduc volumul efluentului care necesita eliminarea cu aproximativ 95%, reducand astfel costurile de eliminare cu o cantitate similara. In functie de dimensiunea sistemului de tratament, economii de peste 1,5 milioane EUR pot fi realizate in decurs de 10 ani.

Urmatoarea aplicatie explica cat de multumit este clientul nostru Metaldyne de solutia utilizata de H2O pentru tratarea emulsiilor sale de racire.

Metaldyne Zell reduce costurile de productie.

Tratand emulsiile de racire folositi, reduceti costurile, ecologizati mediul inconjurator si obtineti productia ideala fara efluenti!

Din 1996, Metaldyne Zell trateaza lubrifiantii lor de racire care apar in productie. Din cauza cresterii productiei din 2008, Metaldyne a trebuit sa investeasca intr-o noua fabrica. Datorita tehnologiei inovatoare Clearcat, H2O de la Steinen a primit in final comanda si a creat o productie fara efluenti la Metaldyne. Pe baza costurilor de eliminare omise, pentru lubrifiantii de racire folositi, instalatia H2O se va amortiza in mai putin de 2 ani.

Emulsii-de-racire-utilizate-h2o-vacudest-fabrica

In 1996 a fost instalata la Metaldyne prima unitate de distilare cu vid VACUDEST fabricata de H2O GmbH Steinen. Aceasta instalatie evapora cea mai mare parte a apei de proces din emulsiile sub vid la aproximativ 85 ° C. Aburul care se produce este comprimat cu un compresor de vapori pana la atingerea unei presiuni ambientale de aproximativ 120 ° C. Acest abur va fi reutilizat ca mediu de incalzire pentru emulsiile care trebuie tratate. Acest tip de recirculare a energiei reduce consumul de energie cu aproximativ 95%. Volumul lichidului de racire, precum si costurile de eliminare vor fi reduse cu aproximativ 85%.

Aceste economii au oferit un timp de amortizare mai mic de 3 ani.

Emulsii-de-racire-utilizate-h2o-vacudest-160-sistem-distilare

Apa de procesare tratata implementeaza, datorita tehnologiei Clearcat, limitele legale foarte stricte si este astfel permis sa fie aruncata in canalizarea publica fara niciun tratament ulterior. Compania Metaldyne functioneaza la nivel mondial si este producator consacrat de componente si module metalice pentru sisteme de transmisie si motoare. Compania colaboreaza foarte strans cu clientii lor si dezvolta componente complexe care pot fi fabricate destul de rentabil datorita tehnologiei ridicate de la Metaldyne. Grupuri de automobile notabile, precum AUDI, BMW, DAIMLER, Renault sau Volkswagen au incredere in calitatea si fiabilitatea companiei si a produselor sale, care sunt produse in 24 de locatii din intreaga lume.

La fabrica de productie din Zell, piesele care sunt gata de instalare, cum ar fi angrenajele conice diferentiale, arborii de transmisie si alte componente diferite vor fi produse si dezvoltate cu o metoda de formare masiva. In timpul procesului de productie, apar cantitati uriase de lubrifianti de racire folositi si alte tipuri de apa de proces care trebuie evacuate. Din pacate, scaparea apelor uzate este extrem de costisitoare.

Emulsii-de-racire-utilizate-h2o-vacudest-schimbator-de-caldura

Schimbator de caldura cu Activepowerclean

In ultimii ani, capacitatea de productie a fabricii Metaldyne a crescut foarte puternic. Astfel, s-au acumulat mai multi lubrifianti de racire. Capacitatea disponibila a fabricii nu mai era suficient de mare. Metaldyne a trebuit apoi sa gaseasca o solutie care sa fie fiabila si sa salveze mediul inconjurator.

Noua instalatie ar trebui sa functioneze mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor decat cea veche si sa produca un distilat care poate fi eliminat daca este necesar. Cu noul lor VACUDEST 160 Clearcat, Metaldyne a reusit sa-si reduca costurile de tratament cu aproximativ 20% fata de instalatia deja pusa in functiune.

Costurile de functionare ale unei unitati de distilare cu vid sunt in general compuse din consumul de energie si costurile de eliminare a distilatului care rezulta. Scopul este acela de a reduce cantitatea din restantare cat mai mult posibil, ceea ce inseamna minimizarea costurilor de eliminare.

In functie de metoda de functionare, cu distilare in vid, puterea de intrare creste la capacitati de evaporare ridicate. Motivul pentru aceasta sunt depunerile, care se acumuleaza pe fata schimbatorului de caldura. Aceste depuneri limiteaza transferul de caldura. Asta inseamna ca este nevoie de mai multa energie pentru a distila aceeasi cantitate de apa.

Pentru a reduce sau intarzia acest efect, H2O GmbH a dezvoltat tehnologia Activepowerclean. In interiorul schimbatorului de caldura hidroautomat optimizat, micile bile de macinare ceramice curata suprafata interioara in timpul procesului de distilare si permit un transfer mai bun de caldura. Consumul de energie creste, in timp ce ratele de evaporare cresc.

In concluzie putem spune ca, in comparatie cu alte unitati de distilare, o unitate de distilare cu vid H2O VACUDEST garanteaza cele mai mici costuri de functionare.

Emulsii-de-racire-utilizate-h2o-vacudest-grafic

Limitele legale locale la Metaldyne Zell permit un indice de hidrocarburi de max. 10 mg / l. O unitate conventionala de distilare cu vid nu poate atinge aceasta valoare. Pentru a atinge in mod fiabil limitele legale, sunt necesare etape suplimentare de tratament, cum ar fi ultra filtrarea sau coalescenta si tratamentul carbonului. Desigur, aceasta condamna cererea pentru costuri de operare mai mici.

Din 2007, H2O GmbH este singura companie care ofera unitati de distilare cu vid cu tehnologia Clearcat – o metoda fiabila pentru a pastra limitele legale fara tratamentul distilatului.

Sistemul inovator VACUDEST Clearcat al H2O GmbH

Reducerea hidrocarburilor cu Clearcat are loc pe baza proceselor catalitice fizice. Nu sunt necesare consumabile sau substante chimice, ceea ce face tehnologia Clearcat foarte fiabila si usor de intretinut. Acum nu mai este necesar niciun separator de carbon activ sau coalescent. Apoi, apa de proces poate fi eliminata sau reutilizata intr-un circuit. Acest lucru depinde absolut de operator.

In acest fel, nu numai costurile de investitii si de functionare se reduc, ci este nevoie de mai putin spatiu pentru amenajarea centralei.

Michael Armbruster, (responsabil de mediu al Metaldyne Zell) explica foarte multumit la un an de la inceperea operatiunii: „Am putea reusi sa ne atingem obiectivele privind reducerea costurilor. Tratarea emulsiilor noastre in interior este mult mai eficienta pentru noi decat eliminarea externa. Putem economisi 30.000 € anual. Productia noastra este lipsita de ape uzate si putem economisi apa proaspata. Fabrica functioneaza extrem de bine, este fiabila si suntem extrem de multumiti de decizia noastra de a investi in produsul H2O VACUDEST! ”

Datorita experientei bune din Zell, Germania, Metaldyne din Gava a decis sa cumpere o instalatie de distilare cu vid VACUDEST de la H2O.

VEZI Referințe

Curatare cu ultrasunete

Curățare cu ultrasunete

ANMASI seria MAXI C AGI – cuvă cu ultrasunete pentru curățare piese

Filtrare aer industrial

Filtrare aer industrial

Echipamente exhaustare si filtrare vapori de emulsie de la CNC-uri

Curatare prin pulverizare

Curățare prin pulverizare

ANMASI Beltline WRPDC – sistem automat spalare piese metalice de ulei

AI ÎNTREBĂRI SAU VREI O OFERTĂ?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

Ai întrebări sau vrei o ofertă?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

REPREZENTĂM ÎN ROMÂNIA

REVEN
ANMASI
KMA
LANNER
Filco
Nitty-Gritty
H2O
MAGIDO
Esselent Solutions