tratarea-apei-de-racire-utilizata-h2o-vacudest

Aplicatie – Tratarea apei de clatire utilizata

Suprafete curate – Calitate superioara a distilatului

Curatenia este cel mai important factor de succes la curatarea pieselor si suprafetelor. Deoarece depinde foarte mult de calitatea apei de clatire folosita, ingrijirea clatirilor individuale necesita o atentie deosebita.

Companiile de top folosesc deja sisteme de distilare cu vid pentru a trata apa de clatire uzata. Sistemele noastre de distilare cu vid VACUDEST va permit sa obtineti o calitate superioara a curatarii.

Fiti cu un pas mai aproape de perfectiune in curatarea suprafetelor: calitatea apei tratate stabileste standarde inalte datorita inovatiilor brevetate. De exemplu, tehnologia Clearcat produce un distilat limpede, fara ulei, care respecta cerintele stricte pentru calitatea curatarii.

Sistemele de distilare cu vid VACUDEST scutesc, de asemenea, necesitatea post-tratarii folosind sisteme cu carbune activ sau membrane, deoarece evaporatoarele noastre trateaza efluentul dvs. intr-o singura etapa de proces. Deci, puteti beneficia de un proces de tratament simplu si fiabil.

Urmatorul exemplu de aplicatie va va arata cat de multumit este clientul nostru Schelling de solutia utilizata de H2O pentru tratarea apei sale degresante rezultate din procesul de curatare a pieselor.

„Suntem foarte multumiti de unitatea de evaporare”

Reduceti costurile si protejati mediul inconjurator cu sistemul VACUDEST

Apele uzate care apar in industria de prelucrare a metalelor sunt in mare parte putin contaminate, dar nu pot fi eliminate in canalizarea publica. Astfel, trebuie eliminate de catre companii costisitoare de gestionare a deseurilor sau tratate la fata locului.

In industria prelucrarii metalelor, majoritatea pieselor fabricate trebuie curatate de reziduuri. In cele mai multe cazuri, aceste reziduuri constau din relicve de sward, cenusa si clincher, precum si lubrifianti de racire sau agenti de eliberare din turnare sub presiune. Aceste relicve vor fi apoi indepartate de masinile de curatat cu jet de abur sau de curatarea pieselor. Apele de proces si apele reziduale care apar dupa curatare, de obicei nu pot fi aruncate in canalizarea publica si trebuie eliminate de la companii costisitoare de gestionare a deseurilor, creand costuri importante.

Schelling Anlagenbau GmbH din Austria este un producator de top de utilaje pentru prelucrarea lemnului, cum ar fi ferastraie taiate la dimensiune si plante taiate la dimensiune. Partea centrala a masinilor pentru prelucrarea lemnului este o masa din inox, unde placile sunt fixate cu precizie. In timpul productiei acestor mese si a altor unitati, piesele devin contaminate si trebuie curatate inainte de a fi procesate in continuare.

Deoarece piesele sunt destul de mari, este nevoie de un loc de spalare lung de 16 m, unde piesele sa fie curatate cu ajutorul unui curatator cu jet de abur. Datorita obiectivului companiei de a actiona ecologic, Schelling a incercat sa gaseasca o solutie pentru eliminarea sau tratarea eficienta a apelor reziduale. Dupa o analiza atenta a sistemelor disponibile pe piata, Schelling GmbH a decis sa investeasca intr-un sistem de evaporare a apei H2O – VACUDEST.

tratarea-apei-de-racire-utilizata-h2o-vacudest-clearcat-exemplu

Tratamentul cu sistemul de evaporare VACUDEST

Unitatea, proiectata, produsa si livrata de H2O GmbH, permite Schelling sa trateze apa de spalare contaminata de un VACUDEST 120 Clearcat direct la locul de spalare si sa o recicleze dupa procesul de evaporare.

Datorita cantitatilor reduse de apa uzata, Schelling ar putea reduce costurile dramatic.

Datorita recompresiei vaporilor sunt necesari doar 50 kWh / m³ de apa evaporata. Aceasta cantitate reprezinta aproximativ 5% din energia necesara evaporarii in conditii atmosferice. Spre deosebire de alte procese, VACUDEST nu are nevoie de substante chimice scumpe pentru curatarea apelor uzate.

Acest lucru simplifica refolosirea distilatului (apa curatata). Distilatul va fi, de asemenea, lipsit de metale grele si saruri, ceea ce va asigura ca nu vor exista reziduuri, cum ar fi pete de sare sau de calcar pe piese.

Distilat curat cu tehnologia Clearcat

Noua tehnologie Clearcat este o dezvoltare inovatoare a H2O pentru tratarea apei, care contine ulei si hidrocarburi (emulsii). Cu aceasta metoda, primiti un distilat de inalta calitate, care este limpede si practic lipsit de ulei. La tratarea apei de proces, care contine ulei, in multe cazuri trebuie respectate limitele legale pentru indicele uleiului de hidrocarburi.

Datorita tehnologiei Clearcat, continutul de ulei a fost redus la valori sub 10 mg / l in toate cazurile pana acum. Acest rezultat este o piatra de hotar in comparatie cu instalatiile conventionale de evaporare disponibile pe piata. Cu tehnologia Clearcat, reutilizarea distilatului este posibila, deoarece nu va fi transmis ulei catre partile care urmeaza sa fie curatate. Datorita tehnologiei Clearcat, Schelling Anlagenbau este capabil sa vopseasca piesele imediat dupa procesul de spalare.

Pentru a mentine volumul constant in bucla inchisa, apa, care se evapora partial, va fi reumpluta cu apa de ploaie. Datorita consumului redus de agenti de curatare, precum si a economisirii banilor prin plata unor costuri de eliminare mai mici, VACUDEST este foarte economic. Exista mai multe inovatii tehnice ale H2O, care caracterizeaza sistemele de evaporare cu vid VACUDEST.

De exemplu, schimbatorul de caldura cu curatare automata Activepowerclean. Cu schimbatorul de caldura, riscul de murdarire poate fi redus. Drept urmare, este necesara mai putina intretinere si va fi asigurat un transfer constant de caldura. Puteti obtine cel mai mare factor de concentratie posibil, chiar daca compozitia apei uzate se schimba frecvent, datorita detectarii automate brevetate a sfarsitului ciclului.

tratarea-apei-de-racire-utilizata-h2o-vacudest-grafic

Sistemul de condensare Clearcat permite o reducere mai buna a indicelui de ulei si o reducere mai buna a COD decat evaporatoarele conventionale.

Flexibilitatea capacitatii datorita constructiei modulare

Sistemele VACUDEST sunt disponibile in 16 dimensiuni diferite de la 20 l / h la 5000 l / h. Datorita corpului modular al masinilor, este posibil sa actualizati sistemul VACUDEST daca cantitatea de apa creste.

Management de proiect

Dupa sfaturi, a fost dezvoltata o solutie special conceputa pentru Schelling, care le indeplineste cerintele. Dupa aprovizionare, VACUDEST a fost pornit de un tehnician H2O.

Dupa un an, Schelling Anlagenbau GmbH este inca foarte multumita de performantele evaporatorului VACUDEST.

Calitatea distilatului, precum si fezabilitatea masinii sunt excelente. In plus, volumul de lucru pentru functionarea masinii este mai mic de 1 ora pe saptamana.

H2O a reusit sa raspunda tuturor cerintelor Schelling Anlagenbau cu unitatea lor de distilare in vid VACUDEST si, asa cum spunea domnul Guggenberger:

„Suntem foarte multumiti de unitatea de evaporare si de faptul ca putem contribui la un mediu curat”.

Referințe

Curatare cu ultrasunete

Curățare cu ultrasunete

ANMASI seria MAXI C AGI – cuvă cu ultrasunete pentru curățare piese

Filtrare aer industrial

Filtrare aer industrial

Echipamente exhaustare si filtrare vapori de emulsie de la CNC-uri

Curatare prin pulverizare

Curățare prin pulverizare

ANMASI Beltline WRPDC – sistem automat spalare piese metalice de ulei

AI ÎNTREBĂRI SAU VREI O OFERTĂ?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

Programează un video call pentru a analiza aplicația

AI ÎNTREBĂRI SAU VREI O OFERTĂ?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

SAU

Programează un video call pentru a analiza aplicația

REPREZENTĂM ÎN ROMÂNIA

REVEN
ANMASI
KMA
LANNER
Filco
Nitty-Gritty
H2O
MAGIDO
Esselent Solutions