KMA ULTRAVENT® – sistem modular de filtrare aer industrial de înaltă performanță

Protecția mediului este provocarea globală a timpurilor noastre. Reducerea poluării și a proceselor legate de CO 2 câștigă astfel un rol din ce în ce mai important în cadrul companiilor.

KMA ULTRAVENT
KMA ULTRAVENT

ULTRAVENT® – sistemul modular KMA de filtrare a aerului rezidual.

Elementele sale permit ajustarea precisă a sistemului de filtrare pentru a îndeplini cerințele. În acest fel, praful și fumul, precum și aerosolii lipicioși sau uleioși și diverse mirosuri, pot fi îndepărtate foarte eficient. În plus, căldura procesului poate fi recuperată într-un mod foarte energic. Sistemele ULTRAVENT® de control al emisiilor sunt concepute pentru a asigura respectarea legislației europene stricte privind siguranța la locul de muncă și protecția mediului.

KMA ULTRAVENT3

ULTRAVENT ® – utilizat în principal pentru următoarele domenii:

Prelucrarea metalelor:

  • turnătorii
  • maşini CNC
  • prese, forjare
  • călirea pieselor
  • procese de galvanizare
  • mașini de eroziune

Prelucrarea plasticului și cauciucului:

  • linii de extrudare
  • vulcanizare
  • productia de folii
  • cuptoare de maleabilizare

Vrei să elimini poluarea aerului și să nu ai filtre ce se schimbă?

Spune-ne mai multe despre problema pe care o ai.

Sistemul ULTRAVENT® de filtrare a aerului industrial– flexibil și eficient din punct de vedere al costurilor

Sistemul de exhaustare KMA ULTRAVENT® permite colectarea și separarea extrem de eficientă a emisiilor, cum ar fi ceața de la agenți de eliberare, ceață de ulei, fum de plastifiant, ceață de emulsie, precum și mirosuri. Opțional, căldura de proces poate fi recuperată de către un schimbător de căldură integrat și utilizat pentru procesele urmatoare.

Datorită designului special al filtrelor, lichidele (ulei, emulsie etc.) sunt colectate în timpul funcționării. Substanțele lipicioase pot fi îndepărtate cu ușurință, opțional, datorită sistemului de curățare automată a filtrelor.

Studiu de Caz #automotive Client din Romania

KMA UV8000 EE – Sistem profesional pentru filtrarea fumului, particulelor de ulei, ceara si eliminarea mirosurilor de la o aplicatie industriala

Cerintele clientului

Vrem sa eliminam poluarea aerului astfel incat sa ne incadram in limitele legale, si sa nu mai deranjam vecinii.

Aerul poluat ce vine de la utilaje, este incarcat cu particule de fum, ulei, ceara si sa eliminam mirosurile.

Este foarte important ca sistemul de filtrare sa fie usor de intretinut, usor de accesat, elementele care trebuie curatate si sa nu avem filtre consumabile.

Dorim sa inlocuim tot sistemul ce il avem, cu unul profesional, deoarece ceea ce avem acum filtreaza 1% din cat ar trebui.

Eficienta noului sistem de filtrare aer industrial trebuie sa treaca de 98%.

6 componente ale modulului pentru separarea fumului, prafului, ceții, fumului și mirosurilor din fabricile de producție

Demister

Demister

Filtrele ULTRAVENT® demister sunt compuse din elemente robuste de sârmă din plasă din oțel inoxidabil cu grosimea de 25 mm sau 50 mm. Modelarea specială a firului permite o capacitate mare de separare pentru aerosoli, picături și ceață. Filtrele se spală într-o mașină de curățat cu ultrasunete sau prin pulverizare.

Precipitator electrostaticPrecipitator electrostatic

Celulele filtrante electrostatice ULTRAVENT® asigură separarea extrem de eficientă a fumului, prafului și ceții fine. Celulele filtrante se caracterizează printr-un design robust: cadru, electrod și bare de transport din oțel inoxidabil, plăci colectoare opționale din aluminiu sau oțel inoxidabil si izolatoare ceramice rezistente la ulei.

Filtre mecanice

Sistemul modular ULTRAVENT® oferă o gamă largă de celule mecanice de filtrare pentru aproape orice aplicație. Acestea sunt disponibile ca prefiltru (clasa de filtrare G), ca filtru principal puternic (clasa de filtrare F) și ca filtru HEPA (clasa de filtrare H) cu performanțe enorme de precipitații.

Filtru de carbon activ

Carbonul activ și lignitul activ adsorb în mod eficient multe tipuri diferite de fum și mirosuri. Acestea sunt considerate a fi filtre universale pentru îndepărtarea mirosului. Pentru o funcționare economică, o bună pretratare a aerului de evacuare ajută întotdeauna: aerosolii și praful trebuie separați înainte de filtrul de carbon.

Lumina UV pentru reducerea mirosului prin foto-oxidare

Cu lumină UV, multe molecule de COV intens mirositoare pot fi oxidate. Rezultatul este o îmbunătățire semnificativă a mirosului. În multe cazuri, mirosurile urâte sunt complet eliminate. Lumina UV are nevoie, la fel ca și carbonul activ, de o bună prefiltrare a prafului sau a fumului pentru a obține o eficiență deplină și pe termen lung.

Schimbătorul de căldură

Prin integrarea unui schimbător de căldură în sistemul de filtrare ULTRAVENT® este posibilă recuperarea căldurii din proces, pe lângă purificarea aerului. Căldura recuperată din căldura aerului evacuat poate fi utilizată ulterior pentru procese următoare (de exemplu, încălzirea apei sau a aerului).

Filtrele KMA ULTRAVENT® se caracterizează prin următoarele caracteristici:

Funcționare eficientă din punct de vedere al costurilor prin filtre rezistente la uzură și consum redus de energie (de obicei, aerul curățat ajunge înapoi în zona de lucru)

Întreținere redusă la minimum datorită curățării automate a filtrelor extrem de eficiente (opțiune)

Flexibilitate datorită unui sistem modular cu multe dimensiuni diferite

Durabilitate: carcasa filtrului și celulele de colectare sunt fabricate din oțel inoxidabil la cerere

Filtrele KMA ULTRAVENT

Pe calea constantă spre perfecțiune – accesoriile opționale pot îmbunătăți și facilita funcționarea sistemului de control al emisiilor

Sistem automat de curățare a filtrelor (CIP)

Un sistem automat de curățare a filtrelor este disponibil pentru multe tipuri de sisteme ULTRAVENT® de control al emisiilor. Este potrivit pentru curățarea tuturor mediilor de filtrare lavabile, cum ar fi demistrele, celulele de colectare electrostatice, schimbătoarele de căldură sau unitățile de oxidare a luminii UV. Sistemul automat de spalare ULTRAVENT® este de neegalat in ceea ce priveste confortul si rezultatele curatarii – datorita barei mobile de duze care se misca inainte si inapoi deasupra celulelor de colectare in timpul procesului de spalare a filtrului. Acesta permite curățarea regulată, economisește forța de muncă a celulelor de filtrare și asigură astfel cerințe minime de întreținere. Controlul inteligent al sistemului de spălare reduce consumul de apă și de agenți de splălare.

Sisteme de protecție împotriva incendiilor și de stingere a incendiilor

Sistemele ULTRAVENT® sunt utilizate pe scară largă pe mașini care reprezintă un anumit pericol de incendiu. Toate sistemele KMA sunt disponibile cu senzori de incendiu și sisteme de stingere a incendiilor (opțiune). În caz de incendiu, sistemul se asigură că echipamentul de filtrare
va fi inundat cu un gaz de stingere (dioxid de carbon sau argon). Ca urmare, deteriorarea echipamentului poate să fie evitată.

PLC – controlere programabile

Sistemele ULTRAVENT® de control al aerului poluat sunt disponibile fie cu control contactor, fie cu PLC. Opțiunea PLC este recomandată atunci când utilizați dispozitivul de curățare CIP sau în cazul conectării la un sistem central de monitorizare.
Siemens S7 este utilizat ca PLC standard la KMA. Permite monitorizarea și înregistrarea permanentă a tuturor funcțiilor filtrelor. De asemenea, permite monitorizarea mediilor conectate (de exemplu, electricitate, dacă este cazul: apă sau aer comprimat pentru curățarea filtrelor). Dacă sistemul de curățare CIP face parte din unitatea de filtrare, PLC-ul permite programarea timpului de curățare, a temperaturii apei de spălare și multe altele.
În plus, PLC-ul permite conectarea sistemului de filtrare la sistemele de control central (BMS) și la rutine de monitorizare / service de la distanță, care este un aspect important de certificare ISO 14001 PLC-controller.

Recuperarea căldurii

Cu condiția ca aerul purificat să fie condus în exterior, sistemul de filtrare ULTRAVENT® poate fi modernizat printr-o unitate de schimbător de căldură. În acest caz, există două metode diferite de schimb de căldură.

Schimbător de căldură aer-aer:

Cu conceptul de schimb de căldură aer-aer, celula schimbătorului de căldură este situată deasupra modulului de filtru și cuprinde o flanșă pentru conducta de aer proaspăt. Aerul de evacuare cald curge prin schimbătorul de căldură aer-aer integrat de jos în sus. Aerul rece din exterior este direcționat orizontal prin dispozitiv și este încălzit. Ambele fluxuri de aer trebuie conduse prin schimbătorul de căldură în contracurent. Astfel, aerul care intra și cel evacuat sunt separate de o suprafață conducătoare de căldură, astfel încât cele două nu pot fi amestecate unul cu celălalt.

Schimbătoare de căldură cu aripioare; opțional cu pompă de căldură de înaltă eficiență

Schimbătoarele de căldură cu aripioare constau dintr-o multitudine de aripioare, care sunt legate de tuburile de miez prin presare. Schimbătoarele de căldură cu tuburi cu aripioare funcționează pe principiul gaz-lichid. La un proces cu temperatură scăzută, eficiența poate fi crescută prin integrarea unei pompe de căldură Ambitherm®, iar căldura de proces poate fi generată de la 30° la 60° C (de exemplu, pentru încălzirea aerului de admisie sau a apei calde menajere). Sistemul Ambitherm® asigură un transfer direct al energiei către procesul de urmărire fără un rezervor tampon.

VEZI Referințe

Curatare cu ultrasunete

Curățare cu ultrasunete

ANMASI seria MAXI C AGI – cuvă cu ultrasunete pentru curățare piese

Filtrare aer industrial

Filtrare aer industrial

Echipamente exhaustare si filtrare vapori de emulsie de la CNC-uri

Curatare prin pulverizare

Curățare prin pulverizare

ANMASI Beltline WRPDC – sistem automat spalare piese metalice de ulei

AI ÎNTREBĂRI SAU VREI O OFERTĂ?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

Ai întrebări sau vrei o ofertă?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

REPREZENTĂM ÎN ROMÂNIA

REVEN
ANMASI
KMA
LANNER
Filco
MAGIDO