Control pasivare si identificare Nitty Gritty Passi Test PLUS

nitty-gritty-control-pasivare-si-identificare-otel-passi-test-plus

Passi Test Plus este un instrument conceput pentru a evalua calitatea reala a otelului inoxidabil. Se compune dintr-un „stilou sonda”, care contine solutia electrochimica si o unitate de stocare externa. Prin apasarea stiloului sondei pe suprafata, Passi Test Plus masoara si stocheaza date despre potentialul in circuit deschis si nobilimea unui metal, masurand astfel rezistenta sa la coroziune.

Testul, care nu este nici distructiv, nici daunator, este rapid (rezultatul este dat in 15 secunde) si numeric: in timp ce alte teste de pasivare pur chimice se bazeaza pe interpretarea culorilor (testul ferocianurii), oferind astfel o baza puternic subiectiva care este adesea distorsionat de impuritatile superficiale, Passi Test Plus ofera o valoare numerica exacta si incontestabila.

Sistemul Passi Test Plus este calibrat cu zero ca punct discriminant:

  • daca valoarea este mai mare decat zero, atunci otelul inoxidabil este pasivat
  • daca valoarea este mai mica decat zero, atunci pasivarea este fie limitata, fie inexistenta.

Acest lucru face posibila compararea diferitelor tipuri de otel inoxidabil: cu cat este mai mare valoarea peste zero, cu atat este mai buna pasivarea probei de otel inoxidabil; cu cat valoarea este mai mica sub zero, cu atat este mai rau pasivarea probei de otel inoxidabil.

Daca nu ai gasit toate informatiile de care aveai nevoie si vrei sa ne intrebi ceva, sau iti place ce vezi si doresti o oferta din partea noastra, atunci completeaza formularul din dreapta.

Iti vom raspunde in maxim 24 de ore.