Control pasivare si identificare Nitty Gritty Passi Test

nitty-gritty-control-pasivare-si-identificare-otel-passi-test

Passi Test este un instrument conceput pentru cei care au nevoie sa cunoasca exact calitatea reala a otelului inoxidabil. Acesta consta dintr-un „stilou sonda” – care va fi pus pe suprafata de testat – care contine sistemul electrochimic si o unitate externa de citire.

Passi Test masoara potentialul in circuit deschis si nobilimea unui metal (si, prin urmare, rezistenta sa la coroziune).

Testul, care nu este distructiv si nici daunator, este rapid (rezultatul este dat in aproximativ 15 secunde) si numeric: in timp ce celelalte teste de pasivare, pur chimice, se bazeaza pe interpretarea unei culori (testul ferocianurii), oferind astfel o data puternic subiectiva, deseori distorsionata de impuritati superficiale, Passi Test elibereaza o valoare numerica exacta si nediscutabila.

Sistemul intern Passi Test este calibrat in asa fel incat zero este punctul discriminator:

  • daca valoarea este mai mare decat zero, atunci otelul inoxidabil este pasivat
  • daca valoarea este mai mica decat zero, pasivarea este fie limitata, fie inexistenta .

Ca atare, este posibil sa se compare diferite tipuri de otel inoxidabil: cu cat valoarea este mai mare decat zero, cu atat pasivarea probei este mai buna; cu cat valoarea este mai mica decat zero, cu atat este mai rau pasivarea otelului inoxidabil testat.

Daca nu ai gasit toate informatiile de care aveai nevoie si vrei sa ne intrebi ceva, sau iti place ce vezi si doresti o oferta din partea noastra, atunci completeaza formularul din dreapta.

Iti vom raspunde in maxim 24 de ore.