Iti prezentam un sistem de spalare cu o etapa sau mai multe, pentru curatarea vopselei de pe piesele metalice, plastic sau sticla.

Cerinta clientului

Din cauza ca multe piese au tot felul de defecte si impuritati in stratul de vopsea, masina trebuie sa indeparteze vopseaua de pe piese inainte ca acestea sa fie revopsite.

Solutia propusa de BRINDUSTRY

Prin urmare, trebuie folosite chimicalele PAINT AWAY 2000 pentru indepartarea vopselei, iar apoi sa fie clatite cu apa.

Aceste chmicale trebuie folosite la o temperatura mare si cu o concentratie mare pentru a curata vopseaua.

Am recomandat utilizarea unui sistem ANMASI seria Combiline de 80 litri.

masini-de-spalat-cu-ultrasunete-pentru-curatarea-vopselei-lacurilor-piese-metalice

Descrierea masinii

Masina consta din doua module, care sunt operate manual. Primul modul curata piesele cu ajutorul undelor de ultrasunete si agitare pneumatica.

Cand piesele sunt gata in procesul de curatare, cosul se deplaseaza intr-o pozitie superioara, iar piesele pot fi mutate manual la urmatorul modul, unde sunt clatite cu apa.

Baia cu ultrasunete include incalzire si circulatie cu bule de aer pentru indepartarea reziduurilor chimice dupa procesul de curatare. Modulu de clatire poate fi dotat si cu agitator pneumatic. Aceasta este o platforma care se ridica si coboara pentru imbunatatirea rezultatului spalarii si a reducerii timpului de curatare.

Date tehnice generale

Principalele detalii tehnice ale masinii
cum-cureti-vopseaua-de-pe-piesele-metalice-cu-ultrasunete

Curatarea cu ultrasunete (primul modul)

Curatarea cu ultrasunete foloseste unde sonore pentru a crea cavitatii / bule in fluidul din proces, care indeparteaza eficient contaminarea in functie de amestecul chimic.

Date tehnice
cum-cureti-vopseaua-de-pe-piesele-metalice-cu-ultrasunete

Clatirea pieselor (al doilea modul)

Modulul de clatire este utilizat pentru curatarea pieselor de reziduurile chimice, dupa procesul de curatare cu ultrasunete. Acesta este un „must-have” in majoritatea proceselor de productie din ziua de azi, pentru a indeplini cerintele generale.

Date tehnice

cum-cureti-vopseaua-de-pe-piesele-metalice-cu-ultrasunete

Descrierea functionarii

Masina este actionata manual, iar procesul tipic de curatare functioneaza dupa cum urmeaza

cum-cureti-vopseaua-de-pe-piesele-metalice-cu-ultrasunete

Descrierea optiunilor suplimentare
Aceasta este o descriere a optiunilor suplimentare care pot fi incluse in masina. Aceste optiuni sunt uneori o necesitate pentru a obtine cele mai bune rezultate in functie de specificul fiecarei aplicatii.

completare-automata-apaCompletare automata a apei

Utilizat pentru controlul automat al nivelului apei din bazin. Acesta se poate folosi atat pentru umplerea completa a bazinului cat si pentru completarea cu apa de proces in timpul spalarii, atunci cand este nevoie.

 

 

Sistem filtrare cu carcasa din inox (ALSI P02) si pompa

Se foloseste la filtrarea apei de proces cu ajutorul unui filtru de tip sac, care inlatura/separa contaminantii din bazin.

Gradul de filtrare: 1 – 400 µm

Presiune maxima: 10 bar

Temperatura maxima: 100°C

pompa-de-filtrare-lichide-procesPompa filtrare lichide

Masina foloseste standard o pompa de filtrare prin centrifugare, care este foarte eficienta pentru manipularea unor cantitati mai mari de contaminare.

Tip: Calpeda

Grad protectie: IP 54

 

turbulente-aer-de-inalta-presiune

Turbulente aer de inalta presiune

Aceasta se utilizeaza pentru spalarea pieselor utilizand turbulențe, avand o conducta in partea inferioara, cu gauri mici, care imping aerul de inalta presiune in rezervor.

 

 

 

Ai o aplicatie similara si nu gasesti o solutie? Te ajutam noi. Trimite-ne solicitarea ta pe contact [at] brindustry.ro si o sa primesti un raspuns in cel mai scurt timp.