Filtru tub electrostatic KMA pentru purificarea aerului

Precipitatorii electrostatici KMA AAIRMAXX® ESP sunt extrem de eficienti in separarea particulelor grosiere si fine, a substantelor solide si a picaturilor de lichid din aer.

Particulele de fum si praf sunt conduse vertical (de jos in sus) prin corpul filtrului.

Un electrod de ionizare din otel inoxidabil, din interiorul tubului de separare, impinge aerosolii si particulele spre peretele metalic al corpului filtrului.

De acolo substantele separate pot fi indepartate continuu (de exemplu, printr-o pelicula de apa fina) sau discontinuu (abur, apa CIP).

In acest fel, substantele lipicioase, cum ar fi grasimea, praful si altele similare, pot fi indepartate din aer fara a infunda sistemul de filtrare.

filtru-cu-tub-electrostatic-pentru-purificarea-aerului-de-inalta-calitate-kma

Filtrul tub electrostatic AAIRMAXX® este adesea utilizat pentru evacuarea aerului cu concentratii mai mari de emisii.

Sistemul KMA AAIRMAXX® este format dintr-un tub de filtrare electrostatic care nu opune rezistenta, iar pierderea de presiune este foarte mica.

Astfel, aerul evacuat poate trece, in principiu, de filtrul electrostatic KMA fara obstacole.

Electrodul de ionizare din interiorul tubului genereaza un camp electric puternic, cu cheltuieli energetice foarte mici.

Particulele precum praful, gudronul si picaturile de apa sunt incarcate de energie electrostatica si se aseaza pe suprafata interioara a tuburilor sau curg in jos pentru a fi colectate intr-un vas colector.

Pentru a evita acumularea de emisii in interiorul sistemului AAIRMAXX® si pentru a garanta eficienta ridicata a filtrului electrostatic, acesta este curatat regulat de sistemul de curatare automata. Aceste caracteristici fac ca filtrul electrostatic KMA sa devina un mediu de filtrare economic, de intretinere redusa si de lunga durata pentru diverse aplicatii din industrie.

Pentru problemele legate de miros, tuburile filtrante electrostatice AAIRMAXX®  pot fi combinate cu scrubbere KMA sau filtre cu carbune activ.

Tuburi de filtrare electrostatice eficiente din punct de vedere energetic

Pentru filtrarea aerului evacuat este foarte important ca, consumul de energie al mediului filtrant sa fie foarte scazut, in ciuda separarii eficiente ridicate.

Din cauza substantelor lipicioase care urmeaza sa fie separate in industria de prelucrare a produselor alimentare (de exemplu, in afumatorile unde este grasime si gudron), „mediile filtrante” clasice nu pot fi utilizate ca separator (casete, filtru cu sac, filtru cu cartus etc.). Acestea se vor conecta rapid, ceea ce cauzeaza pierderi mari de presiune si, prin urmare, un consum ridicat de energie si costuri ridicate de intretinere.

filtru-cu-tub-electrostatic-pentru-purificarea-aerului-de-inalta-calitate-kma1
filtru-cu-tub-electrostatic-pentru-purificarea-aerului-de-inalta-calitate-kma3

Filtre tub electrostatice  KMA pentru sistemul KMA AAIRMAXX®

Sistemele de filtrare a aerului evacuat KMA AAIRMAXX® sunt utilizate in principal in industria farmaceutica si de prelucrare a alimentelor.

Sistemele AAIRMAXX® se caracterizeaza prin tubul filtrant electrostatic AAIRMAXX® ESP.

Designul sau este complet diferit de celula filtranta electrostatica ULTRAVENT® si este adecvata in special pentru vascoase, respectiv emisii foarte concentrate (de exemplu, aerul evacuat de afumatori, care contine gudron).

Pentru un volum mai mic de aer evacuat, tuburile filtrante electrostatice AIR MAX® ESP pot fi utilizate și în prelucrarea metalelor. Aici tubul filtrant electrostatic funcționează pe principiul ventilației stratului.

In functie de tipul de aer evacuat, sistemele de filtrare KMA AAIRMAXX® pot fi compuse din tub de filtrare electrostatica, epurator de gaze si filtru de carbune activ.

Daca nu ai gasit toate informatiile de care aveai nevoie si vrei sa ne intrebi ceva, sau iti place ce vezi si doresti o oferta, atunci completeaza formularul din dreapta.

Iti vom raspunde in cel mai scurt timp.