Trecerea la masini CNC (comanda numerica computerizata) a revolutionat modul prin care se realizeaza procesele de productie industriala. Diminuarea complexitatii in utilizare, rapiditatea, gradul de productivitate net superior sau controlul crescut asupra proceselor industriale au fost avantaje determinante pentru renuntarea la sistemele clasice, operate manual.

Vorbim insa de afaceri aici. Si de antreprenori care, inainte de toate, gandesc eficient. Iar eficienta in afaceri inseamna, inainte de toate, costuri de intretinere si de productie cat mai mici. Acesta este inca un motiv pentru care masinile CNC s-au impus in fata celor clasice, deoarece au venit cu solutii de eficientizare a costurilor de productie.

Ca orice solutie de productie industriala a pieselor, masinile cu comanda numerica computerizata au nevoie de intretinere. In acest sens, pentru a pastra un climat de eficienta in cadrul proceselor de productie, este nevoie de solutii de ingrijire pe masura. Ele exista. Functiile propuse de sistemele de curatare disponibile pe piata fac fata cerintelor ridicate, necesare pentru intretinerea masinilor CNC. Trebuie doar sa alegi solutia cea mai potrivita nevoilor tale.

Masini CNC: cum sa alegi solutia completa de ingrijire

Alegerea sistemului de ingrijire a masinilor CNC trebuie sa se realizeze tinandu-se cont de o serie de criterii. O solutie ideala trebuie sa inglobeze doua functii de baza pentru o curatare temeinica a masinii CNC de substantele reziduale:

1. Functie de aspirare pentru indepartarea in siguranta a lichidelor reziduale formate din lichid de racire, span si namol de macinare
2. Functie de filtrare a lichidului de racire de span si namolul de macinare

Nu este insa de ajuns ca o solutie de ingrijire sa dispuna de aceste functii. Eficienta lor trebuie sa se ridice la anumite standarde. Ofertele prezente pe piata solutiilor de ingrijire a masinilor CNC vin cu mai multe etape de eficienta in acest sens.

Alegerea unui sistem de ingrijire ideal trebuie sa se faca tinand cont in primul rand de masina CNC asupra careia se va efectua operatiunea de curatare. Pentru o ingrijire temeinica, dar si pentru eficientizarea timpilor necesari pentru procesul de curatare, functiile de mai sus trebuie sa aiba o putere mare de actiune.

Pentru o calitatea a filtrarii mai mare, este nevoie ca sistemul de filtrare sa fie cat mai eficient, cu alte cuvinte sa indeparteze cat mai bine spanul si namolul de macinare din emulsii.

Exista mai multe moduri prin care se poate realiza filtrarea. Dintre acestea, amintim filtrarea prin material filtrant, filtrarea in trei faze prin cartus filtrant.

Sistem filtrare emulsie, ulei, lichide proces

Pentru ca procesul de filtrare sa se realizeze rapid, ai nevoie de o capacitate de procesare a reziduurilor pe masura. Este ideal ca solutia de ingrijire aleasa de tine sa dispuna de o capacitate de procesare cat mai mare pentru eficientizarea la maxim a procesului de filtrare.

Alaturi de aceste functii, necesare pentru o ingrijire cat mai eficienta a unei masini CNC, solutia aleasa trebuie sa incorporeze o serie de elemente care sa ajute la o manevrare cat mai usoara.

Masinile cu comanda numerica computerizata sunt indispensabile pentru realizarea unor procese de productie industriala profesionale. Avantajele oferite ce acestea au facut ca ele sa fie utilizate la scara mondiala, intr-o gama foarte variata de industrii precum aeronautica, industria medicala, industria militara, chimica, industria confectiilor, alimentara, si in multe alte industrii.

Eficienta unei masini CNC tine foarte mult de modul in care aceasta este intretinuta, astfel ca utilizarea periodica a unor solutii de ingrijire profesionale pentru intretinerea ei este vitala.

Pentru a va forma o imagine potrivita legata de modul in care actioneaza o solutie de ingrijire a masinilor CNC propusa de brindustry.ro, puteti urmari tutorialul video de mai jos: