Project Description

ANMASI MAXI B – Mașina de curățat cu ultrasunete filtre electrostatice

În prezent, identificarea unor soluții eficiente pentru curățare și întreținere pieselor a devenit o prioritate pentru industria auto. Una dintre componentele indispensabile este mașina de spălat cu ultrasunete ANMASI MAXI B. Reușește să redefinească modul de curățare a filtrelor electrostatice, să ofere eficiență, economie de timp și rezultate precise în ceea ce privește curățarea pieselor contaminate cu ulei, praf sau alte reziduuri.

În acest articol ne-am propus să îți prezentăm o serie de informații importante – De la modul de funcționare, la avantajele pe care le oferă, și totodată, motivele pentru care mașina de spălat cu ultrasunete ANMASI MAXI B devine esențială în procesul de întreținere a filtrelor electrostatice, asigurând o curățare rapidă, sigură și eficientă.

Cerințele clientului

Un producător de automobile din Romania s-a confruntat cu o provocare majoră în ceea ce privește curățarea celulelor electrostatice și a filtrelor utilizate în echipamentele de filtrare a vaporilor de ulei pentru mașinile CNC.

Pentru că procesul de curățare se realiza manual, consuma foarte mult timp, iar în unele cazuri era necesară inclusiv dezmembrarea celulelor pentru a putea fi curățate eficient. Deși întreaga zi era dedicată curățării, rezultatele obținute nu erau cele așteptate. Filtrele electrostatice nu erau complet curate, ceea ce avea un impact negativ asupra performanței acestora și a procesului de filtrare.

Soluția propusă

Cu scopul de a satisface cerințele clientului și de a îmbunătăți eficiența procesului de curățare, am propus o soluție care să se potrivească perfect cu cerințelor sale: mașina de spălat cu ultrasunete ANMASI MAXI B, dotată cu următoarele funcții:

 • Panou de comandă analogic;
 • Carcasă de filtrare cu sac a fluidului de proces;
 • Traductoare ridicate la 100 mm distanță față de bază pentru ca mizeria să se adune sub ele pentru a nu influența eficiența;
 • Skimmer ce împinge uleiul rezidual de la suprafața apei și îl colectează într-un bazin separat;
 • Conexiune pentru extracția și filtrarea aburului din mașină cu un echipament REVEN;
 • Completare automată cu apă de la rețea.

Pentru ca soluția furnizată să fie completă, am furnizat clientului inclusiv chimicalele corespunzătoare pentru această aplicație, am pus în funcțiune echipamentul și am oferit training de specialitate angajaților.

Despre mașina de spălat cu ultrasunete filtre electrostatice – ANMASI MAXI B – Eficientizarea timpului de spălare și reducerea consumului de resurse

Prin intermediul mașinii de spălat cu ultrasunete ANMASI MAXI B a filtrelor electrostatice, durata necesară pentru curățarea fiecărui filtru a scăzut considerabil – de la câteva zeci de minute la doar 5-6 minute per bucată. Practic, întregul proces de curățare a filtrelor din fabrică s-a redus de la o zi la aproximativ o ora, cu o diminuare semnificativă a consumului de resurse.

Mașina de spălat cu ultrasunete ANMASI MAXI B a redefinit modul de curățare a filtrelor electrostatice în industria auto. Prin eficiența sa sporită și economiile substanțiale pe care le aduce, curățarea cu ultrasunete a devenit o parte esențială a procesului de fabricație, contribuind la creșterea performanței și sustenabilității în producție.

Rezultatele obținute după implementarea soluției de curățare cu ultrasunete ANMASI MAXI B:

 • Proces de curățare mai rapid și mai eficient;
 • Reducerea consumului de resurse;
 • Eliminarea completă a procesului manual de curățare.

Clientul a observat rapid creșterea semnificativă a productivității și reducerea a consumului de apă și detergent.

Caracteristici tehnice – Mașina de curățat cu ultrasunete filtre electrostatice ANMASI MAXI B

Dimensiune mașinii

Lungime – 1350 mm

Latime – 1137 mm

Înălțime – 1570 mm (capac deschis)

Capacitate rezervor~ 200 l
Greutate încărcătură maximă coș50 kg
Puterea maximă a spălării cu ultrasunete:2,0 kW
Frecvența ultrasunetelor25,0 kHz
Putere totală6,0 kW / 15 A
Alimentare electrică3x400V/50Hz +N+PE
Cantitate detergent~ 270 kg
Nivel de zgomot< 75 dB (A)

Avantajele curățării cu ultrasunete ANMASI MAXI B

În prezent, curățarea cu ultrasunete este cea mai utilizată tehnologie de curățare industrială, datorită următoarelor avantaje:

 • Procesul de curățare nu necesită intervenția manuală, cu excepția încărcării și descărcarii pieselor din coș;
 • Curăță eficient chiar și cele mai greu accesibile părți ale pieselor, datorită bulelor de cavitație microscopice;
 • Operare ușoară, întreținere minimă;
 • Curățare profundă, eficientă și rapidă a filtrelor și celulelor electrostatice, spre deosebire de metodele tradiționale;
 • Durabilitate și fiabilitate, datorită materialelor de calitate superioară.

Mașina de spălat cu ultrasunete ANMASI MAXI B a fost dotată cu următoarele opțiuni:

1. Overflow skimmer – Eliminarea uleiului de suprafață

În timpul procesului de spălare a pieselor cu ultrasunete, uleiul se ridică la suprafața apei, formând o peliculă. Pentru a evita această situație, am dotat mașina de curățat ANMASI MAXI B cu Skimmer pentru împingerea uleiului rezidual de la suprafața apei și colectarea lui într-un bazin separat.

În lipsa acestei opțiuni, piesele vor trece prin pelicula de ulei atunci când sunt scoase din mașina de spălat și se pot recontamina.

Dacă nu este utilizată această opțiune, atunci când scoateți piesele din mașina de spălat, acestea vor trece prin pelicula de ulei, recontaminându-se. Mașina este echipată cu un bazin lateral destinat colectării uleiului și o pompă de recirculare a apei de la Grundfos.

2. Carcasă de filtrare

ANMASI MAXI B este prevăzută cu carcasă de filtrare a fluidului de proces. Aceasta permite reținerea particulelor cuprinse între 1 și 400 de microni și este utilizată pentru a elimina particulele metalice sau solide din apă, inclusiv în timpul procesului de curățare.

3. Conexiune pentru extracția și filtrarea aburului din mașină cu un echipament REVEN

Apariția aburului este un proces inevitabil în timpul funcționării mașinilor de spălat piese. Am ales să dotăm mașina de spălat ANMASI MAXI B cu un sistem de extracție și filtrare adecvat, astfel încât aburul să nu se răspândească în hala de producție atunci când se deschide capacul mașinii pentru a scoate piesele.

4. Completare automată cu apă

Am dotat mașina clientului cu opțiunea de completare automată cu apă. Acesta poate fi conectată la sistemul de alimentare cu apă al fabricii, fie la un sistem cu apă demineralizată. Astfel, clientul nu mai este nevoit să monitorizeze manual nivelul apei sau să completeze atunci când este necesar.

Dacă ai nevoie de o mașină de spălat cu ultrasunete filtre electrostatice sau orice alte filtre și vrei să beneficiezi de un proces de curățare mai rapid, mai economic și mai eficient, completează formularul de mai jos.

Putem dezvolta soluții personalizate, garantând adaptarea, chiar și în cazul dimensiunilor non-standard. Producem mașini de înaltă performanță cu durată lungă de viață, iar echipamentele noastre necesită întreținere redusă, sunt fiabile, ușor de instalat și utilizat.

AI ÎNTREBĂRI SAU VREI O OFERTĂ?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.

Ai întrebări sau vrei o ofertă?

Completează formularul și spune-ne cum te putem ajuta.