Uleiul rezidual se refera la pelicula de ulei care se aduna la suprafata emulsiei de la prelucrarile mecanice prin aschiere cu CNC-uri si nu numai.

Uleiul de suprafata poate duce la numeroase probleme care afecteaza siguranta mediului de munca, eficienta productiei si abilitatile de control al costurilor.

De unde apare uleiul in emulsie

Centrele de prelucrare utilizeaza diferite componente de miscare liniara si miscare rotativa, cum ar fi rulmentii, lamele, suruburile cu bila si axele care necesita ungere pentru a functiona eficient, dar in cele mai multe situatii problema vina de la scurgerile sistemului hidraulic.

In timp, acesti lubrifianti se amesteca cu fluidul de taiere sau lichidul de racire.

O alta sursa de contaminare provine din materialele prelucrate in centrul de prelucrare.

Majoritatea metalelor au un strat de prevenire a coroziunii, care este de obicei pe baza de ulei.

Daca invelisul pe baza de ulei nu este indepartat inainte de prelucrare, acesta va ajunge sa se amestece cu lichidul de racire.

Problemele care apar daca in procesul tau exista ulei rezidual

Daca la suprafata lichidului de proces exista ulei, acesta va deteriora proprietatile fluidului si va reduce timpul de viata al emulsiei.

Uleiul impiedica oxigenul sa intre in fluid.

Absenta oxigenului ofera conditii excelente pentru cresterea bacteriilor anaerobe si ciuperci.

Promoveaza cresterea microbiana in lichidul de racire.

Uleiul rezidual scade capacitatea de racire a lichidului de racire pentru prelucrarea metalelor si, prin urmare, scade performanta de prelucrare.

Poate provoca diverse probleme de sanatate si siguranta, in special formarea de ceata de ulei care trebuie captata si filtrata.

Pentru filtrare ceata de ulei, va recomandam echipamentele de filtrare REVEN, fabricate in Germania care sunt dotate cu separator mecanic X-CYCLONE, tehnologie patentata. Filtrele se spala la peste 6 luni de folosire chiar si in 3 schimburi.

filtrare vapori emulsie

Fabricile din Romania au inceput sa schimbe echipamentele vechi de filtrare si sa aleaga REVEN, pentru ca nu mai au cheltuieli dupa ce au facut achizitia.

Filtrele se spala asa cum puteti vedea pe pagina >> servicii de spalare filtre.

Care este cea mai ieftina si mai simpla metoda de a scapa de uleiul rezidual din emulsie

BRINDUSTRY va ajuta cu o gama larga de separatoare de ulei rezidual cu ajutorul carora putem elimina uleiul de la toate aplicatiile, indiferent ca vorbim despre prelucrari mecanice prin aschiere (strunjire si frezare), linii de spalare si degresare pentru piese, etc.

Un separator de ulei de la BRINDUSTRY separa uleiul de fluidul de proces usor si sigur.

Acesta va ajuta la prevenirea cresterii bacteriilor si ciupercilor, pentru ca operatorii sa nu mai aiba aparitii de ciuperci pe maini.

Acest lucru va face ca fluidul sa dureze mai mult si sa-i creasca performanta. De asemenea, va imbunatati mediul inconjurator, prin limitarea deseurilor / eliminarii lichidului de racire.

O sa platesti mai putin inclusiv la firmele care colecteaza ape reziduale, pentru ca nu o sa mai schimbi emulsia des.

Oil skimmer cu banda eliminare ulei rezidual din emulsie CNC

Colecteaza pana la 5 litri de ulei pe ora.

Prinderea este cu magnet, deci il poti muta oriunde ai nevoie, fara sa fie nevoie de un suport.

Are nevoie doar de o priza la 220V.

Oil skimmer cu banda prindere magnetica

In clipul de mai jos poti vedea oil skimmerul cu banda montat pe un bazin de emulsie la o fabrica din Timisoara.

Pentru a vedea pretul acestui oil skimmer cu banda, te rugam sa ne trimiti solicitarea ta pe contact@brindustry.ro

Daca ai un sistem centralizat sau bazine mai mari si consideri ca acest oil skimmer nu face fata, atunci trebuie sa vezi celelalte sisteme de filtrare din portofoliul BRINDUSTRY. Vezi studiul de caz de aici