Îți dorești să asiguri o curățare eficientă și durabilă a soluțiilor alcaline din bazinele de spălare și degresare a pieselor? Atunci sunt toate șansele ca soluția implementată de noi să reprezinte un real ajutor! În rândurile următoare, vom oferi informații utile despre cele mai performante metode de filtrare a particulelor solide și metalice din apele de proces.

Vom discuta în detaliu despre echipamentul modular pe care noi l-am propus clientului (echipament ce a fost ales în cele din urma ca fiind cea mai bună soluție pentru această aplicație), proiectat și fabricat de către ANMASI în Danemarca, din componente și materiale de cea mai buna calitate.

Ne-am asigurat că acest sistem oferă avantaje semnificative pe termen lung, inclusiv o reducere semnificativă a costurilor de întreținere.

separator-ulei-slam-particule-metalice-non-metalice-din-bazin-cu-solutie-alcalina-bonderite

Sistemul de filtrare propus clientului, după cum urmează să citești în articol

Solicitarea clientului cu privire la sistemul de filtrare a apelor de proces

Am fost contactați de o fabrică specializată în producția de table și benzi inoxidabile laminate la rece. Aceștia au solicitat ajutor pentru un separator de ulei pentru un bazin care conține soluția alcalină descrisă mai jos:

 1. Un agent de curățare alcalin lichid (Bonderite) ce conține hidroxid de potasiu și hidroxid de sodiu.
 2. Un aditiv lichid pentru curățare (Bonderite) ce conține surfactanți neionici: alcooli grași etoxilați.

La început, am considerat că cererea lui constă doar în necesitatea unui separator mecanic pentru uleiuri reziduale, conform specificațiilor inițiale. Pe măsură ce am primit informații suplimentare și chiar imagini de la fața locului, am realizat că situația necesită o analiză detaliată.

Împreuna cu colegul meu, Anders, de la firma ANMASI din Danemarca – un expert în curățarea lichidelor de proces, în special din instalațiile industriale de spălare a pieselor – am vizitat fabrica pentru a înțelege mai bine aplicația și pentru a identifica cea mai eficientă soluție.

Așa cum ne-am dat seama încă de la bun început, cerințele lor nu se limitau la un simplu separator mecanic pentru uleiuri de suprafață. Problema era mai complexă și implica o abordare personalizată.

În bazinele cu soluție alcalină și apă demineralizată, am identificat particule metalice și non-metalice, uleiuri de laminare și alte impurități. Înainte de a ne aborda, clientul încercase să rezolve problema cu un filtru magnetic realizat de ei, însă eficiența acestuia era limitată. Astfel, au căutat o soluție profesionistă, așa cum au observat pe site-ul Brindustry, produsă de ANMASI din Danemarca.

separator-ulei-slam-particule-metalice-non-metalice-din-bazin-cu-solutie-alcalina-bonderite

Pe filtrul magnetic, au realizat, de asemenea, un separator de uleiuri, cu rolul de a elimina pelicula acumulată la suprafață. Pentru a amplifica eficacitatea acestui proces, au implementat o soluție ingenioasă, și anume un tanc IBC tampon. Acest dispozitiv de depozitare intermediar asigură gestionarea optimă a fluxului de lichide, contribuind la o separare mai eficientă și la îmbunătățirea performanței generale a sistemului.

separator-ulei-slam-particule-metalice-non-metalice-din-bazin-cu-solutie-alcalina-bonderite

Sistemul ANMASI MINI CLEAN 1000 – Soluția furnizată de Brindustry pentru filtrarea apelor de proces

Sistemul ANMASI MINI CLEAN 1000  reprezintă soluția ideală pentru menținerea apelor reziduale, a lubrifianților și a altor fluide de proces contaminate.

Ne-am dorit să oferim clientului o variantă eficientă pentru filtrarea apelor de proces pe termen lung, dar și avantajoasă. Astfel, am propus următoarele opțiuni:sistem-filtrare-magnetica

Sistemul avansat de filtrare propus de noi este compus dintr-un filtru cu bandă hidrostatică, capabil să înlăture particule de până la 10 microni atunci când se utilizează tipul potrivit de hârtie de filtrare. 

Separatorul magnetic de tip DMD joacă un rol esențial în ceea ce privește colectarea particulelor metalice. Acest separator magnetic poate procesa 300 litri pe minut și a fost proiectat special pentru astfel de aplicații.

Spre deosebire de carcasele filtrante cu tijă magnetică, acest separator are o capacitate de procesare mult mai mare și nu necesită intervenții periodice de curățare. De ce? – Pentru că este un sistem automat, iar pe langa asta, reprezintă cea mai eficientă soluție pentru eliminarea particulelor metalice din apele de proces.

Acesta se montează in partea de sus a filtrului cu bandă hidrostatică.

separator-ulei-slam-particule-metalice-non-metalice-din-bazin-cu-solutie-alcalina-bonderite

separator-ulei-slam-particule-metalice-non-metalice-din-bazin-cu-solutie-alcalina-bonderite

separator-ulei-slam-particule-metalice-non-metalice-din-bazin-cu-solutie-alcalina-bonderite

Particularități importante ale sistemul personalizat de filtrare a apelor de proces

 • Material durabil: Sistemul nostru este realizat din oțel inoxidabil de înaltă calitate (AISI 304), asigurând rezistență și durabilitate pe termen lung
 • Gestionarea fluidelor: Pentru o circulație eficientă a fluidelor, am inclus o unitate de pompare specială pentru returnarea fluidelor utilizate și o altă unitate de pompare pentru a trimite apa de proces în bazinul sistemului de filtrare din rezervorul de degresare al clientului;
 • Filtrare precisă: Sistemul dispune de un filtru cu bandă hidrostatică avansat, modelul UF 500. Cu ajutorul unui separator magnetic integrat, acest filtru este proiectat pentru a îndepărta cu exactitate particulele metalice, menținând calitatea optimă a soluției.
 • Senzor nivel lichid: Pentru a preveni scăderea excesivă a lichidului, am inclus un senzor de nivel inteligent, asigurând funcționarea optimă și protejând eficient sistemul.
 • Alarme de avertizare: Sistemul nostru este echipat cu alarme de avertizare eficiente: O alarmă pentru filtrul cu bandă, care previne acumularea excesivă de apă în filtru și o alarmă specială pentru hârtia de filtrare, te avertizează în momentul în care rola de hârtie se apropie de sfârșit;
 • Stocarea eficientă a lichidelor de proces – Sistemul dispune de un bazin cu o capacitate generoasă de 1000 de litri care asigură stocarea eficientă a lichidelor de proces, contribuind la un flux de lucru fără întreruperi.
 • Produs conform directivelor CE: Produsul nostru respectă standardele de calitate și siguranță, fiind dezvoltat în conformitate cu directivele CE.

Beneficiile unui sistem de filtrare

 • Prelungirea duratei de viață a fluidelor: Atunci când optezi pentru un sistem de filtrare potrivit, vei putea extinde semnificativ ciclul de viață a fluidelor de proces. Practic, filtrarea constantă asigură o calitate mai bună a apei, contribuind, totodată, la economisirea resurselor și la reducerea costurilor;
 • Reducerea costurilor de întreținere: Sistemul de filtrare eficient are capacitatea de a separa oxizii de fier și particulele magnetice, reducând, astfel, costurile de întreținere. Această abordare strategică minimizează riscul de contaminare cu particule de fier și, implicit, apariția petelor de coroziune.
 • Protejarea componentelor: Instalația de filtrare ajută la protejarea componentelor importante precum duzele, pompele și elementele de încălzire din cadrul instalației de degresare. Prin împiedicarea depunerilor nedorite, sistemul asigură funcționarea optimă și prelungește durata de viață a acestor componente.

Clientul a decis să investească în soluția de filtrare propusă de BRINDUSTRY. Ce a obținut în schimb? Reducerea costurilor asociate apei de proces și imbunătățirea instalației de spălare.

Rezultate foarte bune, după doar 30 de zile de folosire

După doar o lună de la implementarea sistemului de filtrare, rezultatele au fost impresionanteSistemul Miniclean de la ANMASI, a dat dovadă de o performanță excelentă, filtrând apa în mod eficient. Clientul a constatat, surprins, nivelul de murdărie prezent în apa pe care o foloseau în procesul de spălare.

Sistemul funcționează independent pentru că dispune de:

 • o pompă care introduce apa de proces în bazinul de 1000 litri;
 • o pompă pentru eliminarea apei după filtrare;
 • senzori care regleaza nivelul apei din bazin;
 • un panou electric ce permite controlul fără efort din partea clientului.

Astfel, nu este nevoie de implicarea vreunui operator pentru că instalația să funcționeze perfect. Totul este automatizat, gândit în detaliu și personalizat pentru a face față cerințelor specifice.

Aceste sisteme de filtrare a lichidelor industriale, au fost validate de cele mai mari fabrici din Danemarca, Germania, Norvegia și Olanda în ultimii  30 de ani, iar prin Brindustry, ajutăm clienții din România să reducă cheltuielile și să aibă un proces de spălare mai curat, cu ajutorul acestor soluții.

Mai jos puteți vedea poze cu sistemul ANMASI fabricat în Danemarca, după 1 oră de funcționare

instalatie-filtrare-lichide-proces-spalare-filtrare-particule-solide-si-metalice

instalatie-filtrare-lichide-proces-spalare-filtrare-particule-solide-si-metalice

Dacă și tu te confrunți cu o situație similară și vrei să primești o soluție personalizată care să contribuie la optimizarea proceselor tale de lucru, te încurajăm să ne trimiți o solicitare detaliată completând formularul de pe pagina de contact.

Bogdan Briceag

Consultant vanzari

0737.624.882