Industria de prelucrare și producție implică adesea spălarea unui număr mare de piese sau componente pentru a asigura gradul de curățenie necesar următoarelor operațiuni.

În lipsa unor sisteme automate, gestionarea manuală a acestor sarcini poate fi costisitoare, ineficientă și adesea insuficientă pentru a satisface cerințele industriilor care produc în masă.

Din fericire, există variante eficiente pentru spălarea cantităților mari de piese – mașinile produse de ANMASI – seriile Beltline, Rotoline și Drumline, trei soluții avansate pentru spălarea cantităților mari de piese și componente industriale. Cele trei soluții sunt concepute pentru a automatiza și eficientiza procesul de curățare, aducând o serie de avantaje semnificative pentru multe industrii.

Importanța identificării unor soluții eficiente pentru spălarea cantităților mari de piese

O mașină de spălat pentru cantități mari de piese poate aduce numeroase beneficii industriei în care activezi:

Gradul de cleanliness: Doar cu astfel de mașini de spălat piese poti atinge gradul de curățenie de care ai nevoie;

Creșterea productivității: Procesul de curățare devine mult mai eficient și mai rapid, conducând la creșterea productivității;

Protecția mediului și a sănătății angajaților: Utilizarea mașinilor de spălat pentru cantități mari de piese poate contribui la reducerea expunerii angajaților la substanțe chimice periculoase și la prevenirea poluării mediului înconjurător prin gestionarea adecvată a apelor reziduale și a substanțelor chimice de curățare.

Economisirea resurselor: Un proces automatizat de curățare poate duce la o utilizare mai eficientă a apei, a chimicalelor, a energiei și a altor resurse, reducând astfel costurile operaționale și impactul asupra mediului.

Creșterea competitivității: Prin implementarea unor tehnologii moderne de curățare, o companie poate deveni mai competitivă pe piață.

Un proces adecvat de spălare a pieselor poate avea un impact semnificativ asupra succesului și sustenabilității unei afaceri industriale.

 

Optimizarea procesului de curățare – Sisteme cu bandă de transport pentru industria de prelucrare și producție

În unele situații, aceste sisteme de curățare pot fi folosite în mod descentralizat în producție pentru a efectua spălarea continuă a pieselor direct în linia de producție. În felul acesta, se evită manipularea pieselor între centrele de prelucrare și echipamentele de curățare. Această abordare este deosebit de relevantă în cazul producției în masă a pieselor uniforme, în special în legătură cu metodele de perforare, frezare și alte procese similare de producție.

Mașinile de spălat pot fi folosite atât pentru a curăța piesele între diferite etape ale procesului de producție, atunci când procesele ulterioare necesită curățare suplimentară a pieselor, cât și pentru o curățare finală înainte de ambalare sau verificarea calității acestora.

Toate sistemele noastre de curățare cu bandă de transport sunt echipate cu funcții de spălare prin pulverizare, clătire și uscare, adaptate în funcție de cerințele clienților, și pot fi personalizate cu diverse opțiuni suplimentare: oil skimmer ulei, sisteme de filtrare particule metalice sau solide, dozare automată a chimicalelor, sistem extracție și filtrare abur, etc.

Mașina de spălat piese Beltline – Performanță și eficiență sporită

Mașina de spălat piese cu bandă transportatoare Beltline este proiectată pentru a face față cu succes volumelor mari de piese, oferind în același timp eficiență energetică și operare simplificată. Cu o bandă transportoare durabilă și sisteme de pulverizare avansate, Beltline asigură curățarea optimă a pieselor și contribuie la economisirea resurselor.

Mod de funcționare

Beltline reprezintă o soluție eficientă pentru spălarea pieselor, fiind echipată cu o bandă de transport de diferinte lungimi și lățimi, și un sistem de curățare prin pulverizare din patru părți. În timpul procesului de curățare piesele se plasează pe banda de către operator, sau de către robot, iar acestea trec treptat prin toate etapele cu care a fost concepută mașina. Această versatilitate face ca Beltline să fie potrivită pentru o gamă largă de tipuri de piese. Pentru piesele mai complexe, mașina de spălat piese Beltline poate fi configurată și cu o opțiune de curățare cu ultrasunete, asigurând curățarea detaliată.

Optiuni extra disponibile:

 • Curățare cu ultrasunete;
 • Uscare prin vacuum;
 • Sistem de filtrare;
 • Separator mecanic uleiuri;
 • Ventilator de extracție abur;
 • Benzi de transport personalizate;
 • Clătire finală cu apă demineralizată;
 • Sisteme pick and place etc.

Când se folosește mașina de spălat piese Beltline?

Mașina de spălat piese Beltline este ideală pentru o serie de aplicații specifice, fiind utilizată în diverse industrii pentru a asigura o curățare eficientă a pieselor. Iată când se folosește în mod obișnuit:

 • Curățarea pieselor după prelucrare
 • Spălare automată în linie
 • Curățare în mai multe etape
 • Curățare piese din metal și plastic
 • Producția unui volum mare de piese
 • Curățarea pieselor simple și complexe

 

În esență, mașina de spălat piese Beltline este potrivită pentru orice mediu de producție care necesită o curățare eficientă, rapidă și automată a pieselor.

 

Sistemul de curățare Beltline este prevăzut cu un modul energetic integrat pentru supraveghere și monitorizare, capabil să măsoare: consumul electric, consumul de apă, consumul de chimicale și aerul de înaltă presiune.

 

Avantajele mașinii de curățat piese Beltline:

 1. Viteză și Eficiență: Poate procesa rapid o cantitate mare de piese, reducând timpul necesar pentru curățare.
 2. Calitatea Curățării: Sistemele de pulverizare avansate și sistemele de filtrare asigură o curățare profundă, eliminând murdăria și contaminanții chiar și din cele mai greu accesibile locuri.
 3. Economie de Resurse: Eficiența energetică a mașinii de spălat piese Beltline reduce costurile de operare, iar designul modular permite adaptarea la nevoile specifice ale oricărei fabrici.

Rotoline – Tehnologie avansată de automatizare

Rotoline este o mașină de spălat piese care este concepută cu un sistem de curățare rotativ 360° ce permite o curățare uniformă și completă a pieselor și este dotată cu spălare prin pulverizare, curățare cu ultrasunete, uscare cu aer cald sau uscare prin vid. Toate operațiunile se realizează într-o singură incintă, nefiind nevoie de manipularea pieselor între etape.

Această mașină a fost dezvoltată cu scopul de a efectua curățarea componentelor complexe, puternic contaminate, pentru care procesele de curățare standard cu ultrasunete sau pulverizare nu sunt eficiente. Astfel, mașina Rotoline utilizează toate mijloacele mecanice disponibile pentru a atinge cele mai bune rezultate posibile, combinând curățarea cu ultrasunete, pulverizarea la o presiune de 3,5 bari și rotația coșului, toate acestea desfășurându-se în aceeași cameră de curățare. Această abordare asigură o putere mecanică ridicată, care, în contact cu substanțele chimice de curățare, garantează obținerea unui nivel înalt de curățenie. Mașina oferă operatorului posibilitatea de a personaliza programul în funcție de specificațiile pieselor și cerințele specifice de curățare.

Unul dintre principalele avantaje ale Rotoline este eficiența sa ridicată în utilizarea resurselor, reducând astfel costurile operaționale. Sistemul său de curățare rotativă minimizează timpul necesar pentru curățare, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a productivității.

Procesul de curățare se desfășoară într-o singură cameră, iar durata generală a ciclului de curățare variază între 5 și 20 de minute, în funcție de tipul aplicației. În interiorul camerei de curățare, coșul se rotește sub influența undelor ultrasunete și/sau a pulverizării, cu ajutorul unei pompe din oțel inoxidabil.

În mod obișnuit, un program de curățare începe cu etapa de pulverizare, care durează între 3 și 5 minute, timp în care camera cu ultrasunete se umple cu apă. Ulterior, începe faza de curățare cu ultrasunete, care se desfășoară de obicei timp de aproximativ 3 minute. La finalul acestui proces, camera de curățare este complet evacuată de apă prin intermediul unei pompe eficiente, care asigură o drenare rapidă, pregătind astfel terenul pentru începerea procesului de uscare.

Când se folosește mașina de spălat piese Rotoline?

Mașina de spălat piese Rotoline este ideală pentru industria de producție, în special în cazurile în care este nevoie să se spele cantități mari de piese într-un mod eficient și automatizat. Aceasta poate fi utilizată în diverse aplicații, inclusiv:

 

 • Curățarea pieselor după prelucrare;
 • Industria de prelucrare a metalelor;
 • Curățarea matrițelor;
 • Curățare în mai multe etape;
 • Curățare piese din metal și plastic;
 • Piese cu geometrii complexe;
 • Producție de volum mare, în loturi;

 

Mașina de spălat piese Drumline – Eficiență și fiabilitate

Mașina de spălat piese Drumline este un echipament esențial în industria de producție, proiectată pentru a spăla și curăța eficient piese și componente de diverse dimensiuni și forme. Drumline este deosebit de versatilă și poate fi adaptată pentru o gamă largă de aplicații, fiind potrivită pentru diverse industrii, inclusiv prelucrarea metalelor, industria alimentară, producția de componente electronice și multe altele.

Mașina de spălat cu tambur este formată din trei zone distincte pentru diferite etape ale procesului de curățare: spălare prin pulverizare, clătire prin pulverizare și uscare cu aer cald, toate acestea fiind construite din oțel inoxidabil. Corpul mașinii este complet izolat cu un strat de izolație de 40 mm și este montat pe o bază solidă cu picioare reglabile pentru a asigura stabilitatea. Sub tamburul mașinii se află bazinele de apă, realizate, de asemenea, din oțel inoxidabil, ușor accesibile din lateralul sistemului de curățare, unde sunt amplasate pompele, senzorii de nivel, sistemul de filtrare și elementele de încălzire, pentru a facilita întreținerea și curățarea.

Capacul mașinii este prevăzut cu arcuri cu gaz, ceea ce permite accesul la tambur și la duză, facilitând astfel operațiile de întreținere și service. Capacul din oțel inoxidabil este izolat termic și poate fi deschis manual, fiind echipat cu contacte de siguranță pentru a preveni accesul operatorului la transportor în timpul procesului de curățare.

Cum functionează mașina de curățat piese Drumline?

Mașina de spălat piese Drumline reprezintă soluția ideală pentru curățarea în linie a pieselor cu volume semnificative. Acest echipament este deosebit de potrivit pentru piesele provenite din procesele de ștanțare și prelucrare. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere tipurile de piese pe care le plasați în tambur. Mașina Drumline este ideală pentru piesele rezistente la manipulare mecanică și curățare agresivă, dar nu este potrivită pentru suprafețe delicate sau sensibile care necesită o atenție specială.

Sistemul de curățare standard al mașinii Drumline este echipat cu un controler logic programabil (PLC) și dispune de un modul energetic integrat. Acest modul este esențial pentru supraveghere și monitorizare și poate măsura o serie de parametri critici, cum ar fi consumul electric, consumul de apă, consumul de substanțe chimice și presiunea aerului. Această tehnologie avansată asigură eficiență și control sporit în procesul de curățare, oferind posibilitatea de a optimiza resursele și de a menține standarde ridicate de calitate în producție.

Sistemul de curățare Drumline este asemănător cu seria Beltline în ceea ce privește procesul. Acesta este proiectat pentru producția continuă și este de obicei integrat direct în linia de producție. În loc de o bandă transportoare, acesta folosește un tambur rotativ pentru a transporta piesele prin fiecare etapă de spălare, clătire și uscare.

Optiuni extra disponibile:

 • Sistem de filtrare;
 • Separator uleiuri reziduale;
 • Ventilator extractie abur;
 • Dozare automata chimicale.

Mașina de spălat piese Beltline

 • Poate fi echipată cu opțiunea de curățare cu ultrasunete pentru performanțe sporite.

Mașina de spălat piese Drumline

 • Concepută pentru volume foarte mari și pentru piese care necesită o curățare continuă
 • Ideală pentru producția cu volume foarte mari, eliminând necesitatea manipulării constante a pieselor.

Aceste mașini de spălat piese oferă soluții variate pentru diferite nevoi și tipuri de producție. Alegerea corectă depinde de cerințele specifice ale afacerii și de natura pieselor ce necesită curățare.

ANMASI – Soluții pentru curățarea de precizie a pieselor

Anmasi este un producător din Danemarca cu o experiența de peste 30 ani in soluții pentru curățarea de precizie. Compania se concentrează asupra dezvoltării și producției de mașini de spălat piese de înaltă calitate, oferind soluții avansate pentru clienții din întreaga lume. Experiența lor vastă și angajamentul față de excelență se reflectă în fiecare detaliu al mașinilor, asigurând performanță, durabilitate și eficiență de neegalat.

BRINDUSTRY – Partenerul de încredere în România

BRINDUSTRY, partenerul de încredere al ANMASI în România, ajută fabricile cu aceste tehnologii de ultimă generație pe piața locală. Cu o experiență bogată în furnizarea de soluții inovatoare pentru industria de producție din România, Brindustry a implementat cu succes mașinile Anmasi în numeroase proiecte. În calitate de reprezentant al Anmasi în România, Brindustry aduce în prim plan tehnologii de vârf și soluții personalizate pentru clienți, ajutându-i să își îmbunătățească procesele de producție și să atingă eficiența maximă în procesele de curățare.

Ai în plan să revoluționezi și să automatizezi procesele de curățare industrială? Mașinile de spălat pentru cantități mari de piese reprezintă o investiție valoroasă pentru orice industrie unde este nevoie de un proces de spălare, aducând beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența, calitatea, conformitatea cu reglementările și sustenabilitatea.

Suntem pregătiți să oferim soluții personalizate care să contribuie la atingerea obiectivelor tale din industria în care activezi. Contacteaza-ne folosind pagina de contact.