In Romania sunt inregistrate 528 de firme cu domeniul de activitate „Fabricarea altor produse din material plastic”.

Multe din aceste firme inca se straduiesc sa curete matritele pe care le folosesc la injectarea maselor plastice, folosind diferite solutii.

Prin acest articol, vreau ca toata lumea sa afle care sunt solutiile profesionale de curatare a matritelor de injectie mase plastice oferite de BRINDUSTRY pe piata din Romania.

Externalizeaza curatarea matritelor

cere-oferta-servicii-curatare-piese

Pe langa faptul ca vreau sa stie cat mai multe persoane care sunt variantele de curatare a matritelor, vreau sa scot in evidenta ca noi, BRINDUSTRY Group din Timisoara, va putem ajuta cu o gama completa de solutii, concepute special pentru aplicatiile care se gasesc in fabrici si atelierele de productie.

Cand spun solutii, ma refer la: consultanta in alegerea celei mai bune variante, productia masinilor de spalat industriale de toate tipurile (versiuni standard sau adaptate in functie de aplicatiile clientilor) de catre partenerul nostru ANMASI din Danemarca (peste 25 ani experienta), punerea in functiune a masinilor, instruirea angajatilor din fabrici in utilizarea masinilor, garantie, post-garantie si chimicale.

Am primit multe solicitari de la clienti care vor sa curete matritele, dar nu stiu care este alegerea cea mai buna.

In functie de dimensiunea, greutatea si contaminantii care se gasesc pe matrite, o sa va explic care sunt solutiile cu care va putem ajuta.

In exemplul de mai jos am folosit ultima solicitare de la unul dintre cei mai mari producatori de mase plastice din Romania.

Ei au peste 2000 de matrite cu diferite dimensiuni si greutati. Pentru inceput, am stabilit sa ne rezumam la dimensiuni de pana in 1000 x 1000 x 700 mm si 1500 kg greutate. Asadar, vorbim de matrite foarte grele.

Masina de spalat trebuie sa aiba o constructie robusta, care sa suporte greutati mari.

1. Masini de spalat matrite cu ultrasunete

Cea mai comuna solutie pentru spalarea matritelor, sunt masinile de spalat cu ultrasunete, care sunt si cele mai eficiente, deoarece elimina complet substantele si materialele ramase, sau orice fel de plastic sau cauciuc ars, asigurand astfel o finisare excelenta a suprafetei.

Manipularea pieselor se poate face manual cu ajutorul unei macarale montate special pentru aceasta aplicatie, dar trebuie avut in vedere ca in acest caz, un operator trebuie sa se ocupe de mutarea dintr-un bazin in altul a matritelor.

Optional, se poate opta pentru un sistem automat care transporta matritele dintr-un bazin in altul, nefiind nevoie de interventia unui operator, asa cum se poate observa din clipul de mai jos.

Despre curatarea cu ultrasunete, am scris intr-un alt articol pe care te invit sa il citestiTot ce trebuie sa stii despre masinile de curatare cu ultrasunete

Propunerea noastra pentru acest client, a fost o masina ANMASI MAXI 1000 WRD cu specificatiile urmatoare:

TipDescriere
Zona de curatare1000x1000x700mm (LxlxH)
Dimensiuni exterioare1000x1000x1000mm (LxlxH)
Greutate maxima pe cos1500 kg
Conexiune electrica3 x 230/400V – 50 hz
Presiune inalta aer8 bar
Zone/etape3 module (spalare, clatire, uscare)

Masina de spalat ANMASI Seria Combi cu ultrasunete

ANMASI Seria Combi Masina de curatat piese cu ultrasunete

Masina de spalat cu ultrasunete ANMASI Seria Combi

Constructia masinii:

 • fabricata in Danemarca 100% din inox
 • elementi de incalzire din inox
 • pregatita pentru conectarea unui echipament de filtrare vapori apa REVEN
 • panou de control ANMASI cu sistem analogic cu timer, termostat si alarme
 • sistem pentru eliminarea contaminantilor de suprafata
 • constructia service-friendly permite accesul foarte usor la toate componentele pentru mentenanta
 • senzor de nivel integrat pentru protectia pompei si a elementilor de incalzire
 • sistem de filtrare pentru eliminarea spanului aparut in timpul procesului de spalare
 • bazine izolate cu Armaflex pentru reducerea consumului pentru incalzire
 • bazine izolate fonic pentru reducerea zgomotului
 • picioare ajustabile

Optiuni incluse

completare-automata-apaCompletare automata a apei

Utilizat pentru controlul automat al nivelului apei din bazin. Acesta se poate folosi atat pentru umplerea completa a bazinului cat si pentru completarea cu apa de proces in timpul spalarii, atunci cand este nevoie.

 

 

Sistem filtrare cu carcasa din inox (ALSI P02) si pompa

Se foloseste la filtrarea apei de proces cu ajutorul unui filtru de tip sac, care inlatura/separa contaminantii din bazin.

Gradul de filtrare: 1 – 400 µm

Presiune maxima: 10 bar

Temperatura maxima: 100°C

Dozare automata a chimicalelor

Se foloseste pentru adaugarea automata a chimicalelor in timpul procesului de spalare, folosind o pompa electrica Grundfos.

Dozeaza atat la inceperea procesului de spalare (cand apa este curata), cat si in timpul spalarii.

 

 

Oilskimmer cu banda

Inlatura eficient uleiul adunat in bazinul masinii de spalat prin cu ultrasunete.

Uleiul este eliminat cu ajutorul unui cap de extractie cu care este prevazut, intr-un recipient.

 

2. Masini de spalat matrite prin pulverizare

Pentru aceasta aplicatie, o alternativa la masinile de spalat cu ultrasunete, sunt masinile de spalat prin pulverizare. Gradul de curatire este in jur de 90-95%, daca se folosesc chimicale alcaline puternice.

Despre curatarea pieselor prin pulverizare, am scris intr-un alt articol pe care te invit sa il citestiCele mai eficiente sisteme de spalare industriala prin pulverizare

In functie de complexitatea matritelor dar si de gradul de curatire de care are nevoie clientul se poate alege varianta de spalare prin pulverizare. Daca ai matrite cu o constructie simpla, atunci aceasta varianta ar putea fi pentru tine.

Avantajul este ca o astfel de masina este disponibila ca si versiune standard, pentru curatarea matritelor si a pieselor cu o greutate de pana la 1500 kg si cu o inaltime de pana la 1 metru. Astfel pretul este unul mai rezonabil comparativ cu o masina de spalat cu ultrasunete conceputa special pentru dimensiuni si greutati mari.

Spalarea se face din partea superioara, inferioara si laterala, cu ajutorul unui sistem de pulverizare rotativ, cu presiune ridicata si debit mare de apa cu chimicale.

Prezentarea video o puteti vedea in clipul urmator

Propunerea noastra pentru acest client, a fost o masina de spalat prin pulverizare (dimensiuni standard) ANMASI AFP-2000 W cu specificatiile urmatoare:

TipDescriere
Zona de curatare/platforma de spalareØ2000 mm
Inaltime maxima  a pieselor1200 mm
Greutate maxima a pieselor1500 kg
Conexiune electrica3x400V+N-PE, 50 hz
Presiune inalta aer8 bar
Volum bazin (total)1500 litri

curatare-matrite-injectie-mase-plastice-brindustry.ro

Este un sistem de spalare cu pulverizare cu o singura camera. Spalarea se face cu ajutorul unui sistem rotativ din otel inoxidabil cu tevi si duze care se rotesc de jur imprejur. In timpul procesului matritele sunt plasate pe o platforma in mijlocul camerei.

Indiferent de aplicatia pe care o ai si de gradul de dificultate dorit, noi cei de la BRINDUSTRY impreuna cu colegii de la ANMASI din Danemarca, ne putem ocupa de proiectul tau oferindu-ti cea mai mare gama de solutii de curatare din Romania.

Daca ai un proiect si doresti o solutie, te rog sa imi trimiti mai multe informatii pe bogdan.briceag@brindustry.ro

Bogdan Briceag

BRINDUSTRY Group

0737.624.882